به گزارش خبرنگار مجله خبری کار و تعاون، اسماعیل زارعیکوشا یکشنبه شب در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال و توسعه سرمایهگذاری کردستان در سنندج، اظهار داشت: در حوزه اشتغال کارنامه خوبی از استان را شاهد هستیم و این نشان از ظرفیت بالای استان دارد.
وی از مدیران اجرایی خواست تا واحدهای تولیدی احیا شده را به صورت مستند شناسایی و گزارش دهند و تاکید کرد: از اقدامات امید آفرین با محور واقع بینی نباید غفلت کرد.
استاندار کردستان، محور اصلی ایجاد اشتغال در استان را بر مبنای راستی آزمایی و صحت سنجی برشمرد و افزود: تحقق ۹۶ درصدی تعهد اشتغال گام بزرگی است که دستاوردهای آن باید تبیین شود و هیچکس نمی تواند آن را به نام خود مصادره کند.
زارعی کوشا یادآور شد: روزی میتوانیم موفق باشیم و سرافرازانه از خدمت بگوییم که مردم اشتغال ایجاد شده را لمس کرده و در کف بازار دیده شود و ظرفیت افزایی آن در شهر و روستا به چشم بیاید.
وی عملکرد حاصل در زمینه ارتقای شاخصهای اقتصادی را متعلق به مجموعه سرمایهگذاران، مردم، تشکلهای بخش خصوصی، صنعتگران، کشاورزان، معدنکاران و تولیدکنندگان در کنار دستگاههای اجرایی دانست و افزود: شاخصهای امیدوار کننده، نشان دهنده شناخت کامل از ظرفیتهای استان است، ضمن اینکه عملکرد بانکها به طور متوسط نزدیک به ۲ برابر پارسال است.
استاندار کردستان تاکید کرد: هرچه تعهد اشتغال در کردستان زودتر به سرانجام برسد تسهیلات مازاد از سوی دولت در اختیار استان قرار میگیرد.
زارعیکوشا با بیان اینکه اگر تعامل بین مجموعهها و اعتماد مردم برای ایجاد اشتغال و همکاری شبکه بانکی نبود این زنجیره تکمیل نمیشد، ادامه داد: شاخص اقتصادی در حوزه اشتغال و رفع بیکاری و تاثیرات آن بررسی شود.
استاندار کردستان مجموع اشتغال ایجاد شده در بخش تعهد سالانه و قرارگاه توسعه روستایی پست بانک را ۳۳ هزار و ۷۵۰ شغل اعلام کرد و گفت: این میزان معادل بیش از ۱۰۰ درصد تعهد امسال است.
وی به افزایش ۲ برابری تعهد اشتغال در کردستان نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: امروز در حالی که تا پایان سال زمان چند ماههای باقی مانده؛ این تعهد محقق شده است.
وی ادامه داد: باید تلاش شود تا سرعت روند پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶، ۱۸، خانگی و روستایی کند نشود و بانکها دلایل تاخیر و کندی را بررسی و با پرهیز از وعده های چند ماهه که سنخیتی با این روند ندارد، برای اصلاح، کار کنند.
زارعی کوشا یکی از عددهای نگران کننده در ابتدای حضورش در استان را نرخ تورم سالانه برشمرد و افزود: کردستان در این شاخص، مهر گذشته از متوسط کشوری ۶ درصد بالاتر و استان چهارم بود اما بر اساس گزارش جدید سازمان، استان در پایان مهر امسال در تورم سالانه از ۵۰.۹ به ۴۴ درصد رسیده و ۷درصد نسبت به تورم سال گذشته کاهش داشته در حالیکه این کاهش در کشور ۲درصد بوده است.
زارعی کوشا به مصوبه سفر ریس جمهور درباره ایجاد ۱۰ طرح کلان اقتصادی از زیرمجموعه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اشاره کرد و گفت: در این زمینه پیشنهادهایی ارائه شده و باید در دوره کوتاهی شاهد تحقق آن باشیم.
وی تاکید کرد: این کاهش شاخص بسیار خوبی است و نشان از حرکت شاخص اقتصادی دارد که بیانگر انجام فعالیتهای تاثیرگذار در بخش کنترل تورم از جمله افزایش تولید و کاهش هزینه حمل کالا در استان است.