به گزارش ایسنا، برابر آمارها تا پایان سال گذشته نزدیک به ۳۵۰۰ تعاونی گردشگردی و صنایعدستی با عضویت بیش از ۲۶ هزار نفر و اشتغالزایی ۲۰ هزار نفری در کشور فعالیت دارند که از این تعداد ۱۶۵۰ تعاونی متعلق به حوزه گردشگری و ۱۸۵۰ تعاونی مربوط به حوزه صنایعدستی است.
در این بین نقش تعاونیها به عنوان بنگاههای زودبازده و کارآمد در حوزه گردشگری اثرگذار است. تعاونیهای گردشگری با توجه به کارکردها و مزیتهای خود ضمن ارتقای سطح دانش اعضا به کاهش هزینهها، عرضه بهینه محصولات و خدمات گردشگری، خلق فرصتهای شغلی، بازاریابی و رونق کسب و کار کمک میکنند.
به گفته مطیع جهانی سیاستهای کلی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری باید به سمت و سوی مردمی شدن برود و توجه به تعاونیهای گردشگری بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
دولتها به منظور بهرهمندی از مزیتهای گردشگری، برنامهریزیهای مختلفی را در دستور کار قرار میدهند تا علاوه بر معرفی جاذبههای گردشگری از ظرفیت این صنعت عظیم در جهت اشتغالزایی و ارزآوری استفاده کنند.
انتهای پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1402071610616/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%B8%D8%B1%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D8%BA%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%A7%DB%8C%DB%8C
وی با اعلام آمادگی برای جذب مشارکت و سرمایههای مردمی در حوزه گردشگری گفت: جذب گردشگر و مدیریت صنعت گردشگری باید از جانب متولیان امر به بهترین شکل صورت پذیرد تا هم سرمایههای مردم ارزش افزوده بالا پیدا کند و هم تمرکز از سرمایهگذاری روی صرفا بخش مسکن برداشته شود.
او معتقد است که تعاونیهای گردشگری میتوانند در صنعت گردشگری یک نمونه موفق در زمینه کارآفرینی و اشتغالزایی به شمار آیند.
به اعتقاد کارشناسان برای ایجاد اشتغال و توسعه کارآفرینی توسط تعاونیهای گردشگری لازم است شرایط اقتصاد و بازار، ایجاد زیرساختهای لازم به لحاظ تامین منابع مالی و نیروی کار، تدوین قوانین و مقررات و سرمایهگذاری مدنظر قرار گیرد.
عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران، تعاونیهای گردشگری و هتلداری را نام برده و میگوید: این دسته تعاونیها جزو تعاونیهای خدماتی هستند که با توجه به پویایی بالا و به واسطه مردمی بودن خود میتوانند نقش و جایگاه تاثیرگذاری در عرصه گردشگری ایران داشته باشند.
طبق آمارها تا پایان سال گذشته نزدیک به ۳۵۰۰ تعاونی گردشگردی و صنایعدستی در کشور فعالیت داشتند. با توجه به ظرفیتهای بالای گردشگری در ایران، تشکیل تعاونیهای گردشگری میتواند نقش موثر و بسزایی در خلق فرصتهای شغلی و توسعه کارآفرینی داشته باشند.
وی میگوید: مشارکت و حضور مستقیم مردم در عرصههای فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، مدیریت فضای گردشگری کشور را مورد توجه قرار می دهد و موجب میشود که فضاهای تاریخی، باستانی و زیباییهای طبیعت به جایگاه واقعی خود نزدیک شوند.
به گزارش ایسنا، همه ساله افراد بسیاری تحت عنوان گردشگر و توریست به نقاط مختلف دنیا سفر میکنند که از محل آن میلیونها فرصت شغلی ایجاد شده و ارزآوری و درآمدزایی قابل توجهی در زمینه اقتصاد و گردشگری ملی و محلی به دنبال دارد.
پیشتر خشایار باقرپور ـ مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی و انبوهسازی شهر تهران در گفتوگو با ایسنا، بر لزوم سوق یافتن سرمایههای مردم به سمت هتل سازی و گردشگری به جای مسکن تاکید کرده و با اشاره به پتانسیلهای بالای گردشگری در کشورمان گفته بود: اگر خود را با کشوری نظیر ترکیه که صرفا از صنعت گردشگری خود درآمد چند میلیاردی دارد، مقایسه کنیم ظرفیتهای بالقوهای داریم که هنوز بالفعل نشده و یکی از دلایلش نبود زیرساخت است.
علی مطیع جهانی – عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مزیتهای بالای اشتغال در تشکلهای تعاونی، خودباوری، ریسک پذیری، انگیزه پیشرفت و خلاقیت را از ویژگیهای کارآفرینی در بخش تعاون عنوان میکند.