به گزارش ایسنا، آزادراه شیراز- اصفهان از سال ۱۳۸۸ در دستور کار قرار گرفت تا مسیری ۲۲۲ کیلومتری از کل پروژه ۳۷۰ کیلومتری را در قالب یک کریدور شمالی جنوبی، در محدوده استان فارس احداث کند. طرحی که در بعد اقتصادی و با کاهش ۱۴۰ کیلومتری مسیر دو کلانشهر استراتژیک، مدت زمان سفر بین شیراز و اصفهان را تا میزان دو ساعت کاسته و زمینه صرفهجویی بیش از ۱۳۵ میلیون لیتر بنزین را فراهم و از شدت و تعداد تصادفات جادهای نیز بکاهد.
انتهای پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1402042818481/%D8%AA%DA%A9%D9%85%DB%8C%D9%84-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%A7-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%A7
وزیر راه و شهرسازی با اعلام پیشرفت ۹۷ درصدی آزادراه شیراز-اصفهان گفت که این پروژه با تأمین اعتبار از محل تهاتر نفت، تا پایان تابستان آماده بهرهبرداری میشود.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، وی افزود: آزادراه شیراز – اصفهان در شبکه کریدور مرکزی کشور قرار دارد و از شمال به جنوب کشور این زنجیره کریدوری در حال تکمیل است. این پروژه ۲۳۰ کیلومتری یکی از بزرگترین پروژههای آزادراهی کشور است که با بهرهبرداری از آن حدود ١٣٠ کیلومتر مسافت شیراز – اصفهان و دو ساعت زمان سفر در این مسیر کوتاهتر میشود. با یک محاسبه حداقلی، سالانه ١٣٠ میلیون لیتر صرفهجویی سوخت در کشور خواهیم داشت که در مقیاس صرفهجویی سوخت عدد قابل توجهی است.
خیرالله خادمی، معاون وزارت راه و شهرسازی در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ بود که زمان پایان این پروژه را سال ۱۳۹۹ اعلام کرد، اما این کار به سرانجام نرسید و حتی سال گذشته هم در مقاطعی، چه از سوی رستم قاسمی -وزیر فقید راه و شهرسازی- و چه از سوی خادمی اعلام شد که تا پایان سال ۱۴۰۱، آزادراه شیراز به اصفهان حدفاصل شیراز به ایزدخواست به بهرهبرداری میرسد اما باز هم این وعده عملی نشد.
بذرپاش خاطرنشان کرد: از همین جا این قول را به مردم استان فارس و کشور میدهیم که این پروژه را تا پایان تابستان و انتهای شهریورماه تقدیم آنها خواهیم کرد. در صدد هستیم تا سفر دوم دولت به استان فارس هم در همان ایام انجام شود و با هماهنگی مسئولان استان هدفگذاری کردهایم تا هفته آخر شهریور و همزمان با آغاز ماه ربیع الاول آزادراه شیراز – اصفهان افتتاح شود.
پیشرفت ۹۷ درصدی آزادراه شیراز – اصفهان
وزیر راه و شهرسازی منبع تأمین اعتبار این پروژه را از محل تهاتر نفت اعلام کرد و با بیان اینکه تاکنون اعتبارات قابل توجهی به این پروژه تزریق شده گفت: آن میزان کسری هم که برای تکمیل آزادراه داریم را در دو ماه باقیمانده تا افتتاح آن تأمین خواهیم کرد.
وی ادامه داد: این زنجیره آزادراهی باید به دریا متصل شود چراکه وقتی به دریا متصل میشود میتوانیم بگوییم که اقتصاد دریا را هم ضمیمه کردهایم تا بتوانیم زیرساختهای کشور را در خدمت دریا قرار دهیم و به رشد و شکوفایی بخشهای مختلف در مجاورت این آزادراه کمک کند و همه شهرها و استانهای در مسیر بهره لازم را ببرند.
تامین اعتبار با تهاتر نفت
بذرپاش اظهار کرد: البته در همین مقطع هم امکان افتتاح پروژه وجود دارد اما از آنجا که بحث ایمنی برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است، بنا داریم که پروژه را پس از تکمیل بخشهای مرتبط با ایمنی مسیر از جمله خطکشی، روشنایی و علایم استاندارد و کیفیت بالا به بهرهبرداری برسانیم.
او آبانماه سال گذشته درباره میزان اعتبار مورد نیاز این پروژه به ایسنا گفت که پیشرفت فیزیکی آن حدود ۹۴ درصد است و برای اتمام اولیه عملیات این پروژه و به بهرهبرداری رساندن آن، حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار و برای تکمیل آن از ساختمانهای جنبی و کلیه تاسیسات بین راهی و اقدامات روشنایی، نزدیک به ۲۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است؛ در عین حال اردیبهشتماه سال جاری بود که خادمی نسبت به بهرهبرداری از این آزادراه در شش ماهه اول سال ابراز امیدواری کرد.
بیشتر بخوانید
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: در قطعات یک تا شش پروژه، کارها تقریبا پایان یافته و عملیات نصب علائم ترافیکی و ایمنی در حال انجام است. تکمیل قطعه هفت این پروژه که پیشرفت خوبی دارد نیز در دستور کار است اما کار گستردهتری که تعریف شده اینکه این قطعه درحقیقت ادامه آزادراه بهسمت بوشهر است؛ چراکه این زنجیره کریدوری شمال به جنوب ما در حوزه آزادراهی باید تکمیل شود و بهسمت استان بوشهر ادامه یابد.
در این راستا مهرداد بذرپاش -وزیر راه و شهرسازی- بهتازگی از پیشرفت ۹۷ درصدی آزادراه شیراز – اصفهان خبر داد و گفت: زنجیره کریدور شمال به جنوب کشور در حال تکمیل است که در این میان حفظ ایمنی راهها برای ما اولویت و اهمیت دوچندان دارد.