قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از ورود هزار و 386 نخبه به سازمان امور استخدامی در فراخوان اول و دوم انتصاب نخبگان خبر داد و گفت: از این تعداد 500 نفر کد استخدامی گرفتند.
به گزارش ایسنا. دکتر سعید خدیکان در نشست خبری که امروز برگزار شد، جذب نخبگان را موضوعی مهم دانست و گفت: برای این منظور دو راه برای انتصاب نخبگان در دانشگاه ها به عنوان اعضای هیات علمی و انتصاب آنها در دستگاه های اجرایی وجود دارد. جذب هیات علمی از سال 1393 آغاز شد و تاکنون 980 نفر از نخبگان به عنوان هیات علمی در دانشگاه های سطح بالا کشور منصوب شده اند.
وی به آخرین تحولات وضعیت بکارگیری نخبگان در دستگاه های اجرایی اشاره کرد و گفت: در این زمینه تاکنون 3 فراخوان منتشر شده است و سومین فراخوان در 15 بهمن 1402 و بنا به دلایلی فراخوان سوم منتشر شده است. فراخوان در مرحله اول باقی ماند اما به زودی … این فراخوان در مراحل بعدی انجام می شود.
خدایکان ادامه داد: در دو تجدیدنظر اول سال 1392 تعداد یک هزار و 386 نفر از نخبگان در سازمان امور استخدامی پذیرش شدند که 500 نفر از آنها کد استخدامی گرفتند و هم اکنون در دستگاه های اجرایی مشغول به کار هستند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این تعداد نخبگان در ۴۴ دستگاه اجرایی جذب شدند، تصریح کرد: مسیر دیگری را برای ایجاد توانمندی های بیشتر در پیش می گیریم که آن به کارگیری نخبگان در شرکت های دانش بنیان و موسسات خصوصی است.
ساماندهی شاخص های نخبگان
خدیجان با اشاره به شاخص های نخبگی تاکید کرد: در دور جدید سعی داریم شاخص های نخبگی را بازنگری کنیم و در این زمینه وحدت ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا به زودی فرم های نظرسنجی در سامانه بنیاد ملی نخبگان بارگذاری می شود تا نخبگان نظرات خود را مطرح کنند. این نظرات در بررسی شاخص ها لحاظ خواهد شد.
احیای پروژه احمدی روشن
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به شناسایی و اجرای 23 پروژه در این سازمان گفت: در تلاش هستیم تا برخی از این پروژه ها را احیا کنیم که از جمله آنها می توان به پروژه های احمدی روشن، شهید فضوی، طرح شهید اشاره کرد. ، “چمران” و “طرح کاظمی آشتیانی”.
وی طرح شهید احمدی روشن را یکی از برنامه های اصلی بنیاد ملی نخبگان با هدف تشکیل هسته های پژوهشی و مسئله محور در راستای رفع چالش های اساسی پیش روی کشور دانست و گفت: با تأسیس علمی، پژوهشی و هسته های فناورانه، این طرح به نخبگان و استعدادهای ممتاز این امکان را می دهد که از دانش و توانایی خود در حل مشکلات و رفع نیازهای ملی بهره مند شوند.
خدیجان تصریح کرد: در چارچوب «مدیریت توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشآموزان مستعد کشور (طرح شهید فزوایی)، در سال تحصیلی 1403-1404 هجری قمری، این طرح جایگزین طرح «هویت، رشد و تعالی» شد. دانشجویان دارای استعدادهای برتر در مسیر کسب جایگاه نخبگان در این مدت به دانشجویان ممتاز دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور اعتبار و تسهیلات اعطا می شود.
لزوم ورود نهاد ملی به نخبگان در حوزه دانشجویی
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا باید این نهاد دانش آموزان نخبه را شناسایی کند، با تاکید بر اینکه این موضوع یکی از مواردی است که در سند ملی نخبگان مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: با توجه به محدودیت منابعی که در اختیار داریم، در این زمینه تلاش کردیم. و با همکاری سایر سازمان ها مانند سازمان استعدادهای درخشان و همچنین باشگاه دانشمندان جوان، دانشجویان نخبه را بشناسیم تا مورد حمایت قرار گیرند.
نظارت بر مهاجرت نخبگان
وی به دیده بان مهاجرت نخبگان برای نظارت بر مهاجرت نخبگان در بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و گفت: برای نظارت و کنترل مهاجرت نخبگان نیازمند همکاری چند نهادی هستیم تا بتوانیم آماری از میزان مهاجرت آنها به دست آوریم. نخبگان به کشور بازگشته اند و چه تعداد از آنها در کشور هستند. بمون بیا
انتهای پیام/
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1403082014913/%D8%AC%D8%B0%D8%A8-%D9%82%D8%B7%D8%B9%DB%8C-%DB%B5%DB%B0%DB%B0-%D9%86%D8%AE%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%DB%B4%DB%B4-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%AA-%D9%86%D8%AE%D8%A8%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%DA%AF%D8%B1%D9%88