در همایش چشم انداز صنعت ساختمان ایران، علاوه بر طرح موضوع پیگیری تعهدات صورت گرفته در طرح نهضت ملی مسکن، تاکید شد که حمایت از بخش خصوصی به ویژه حوزه هایی مانند صنعت ساختمان و پتروشیمی می تواند موجبات تاثیرگذاری را داشته باشد. تاثیر قابل توجهی بر رونق اقتصادی
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، فاطمه مهاجراني در همايش چشم انداز صنعت ساختمان در ايران گفت: دولت در تلاش است تا بر اساس تعهدات گذشته در طرح نهضت ملي مسكن به اين تعهدات عمل كند. البته نیازی به اجرای پروژه های خارج از شهرها نیست. اغلب، اگر روی پارچه های فرسوده در شهرها سرمایه گذاری کنید، می توانید به مردم کمک کنید مسکن پیدا کنند.
وی افزود: در بازار مسکن به دلیل گرانی هایی که در سال های اخیر رخ داد، مشکلات جدی در بین مردم به وجود آمده است. یکی از چالش های پیش روی برنامه افزایش جمعیت بحث مسکن است.
سخنگوی دولت تائید کرد: دولت چهاردهم که «هماهنگی» را شعار خود قرار داد، به همسویی با بخش خصوصی پایبند است. دولت نباید تجارت کند، بلکه باید بر اساس اصل 44 کار را به بخش خصوصی بسپارد. البته اشکالات و اشتباهاتی وجود دارد و ما آمادگی داریم آنها را اصلاح کنیم. در این راستا با بخش خصوصی نیز جلساتی برگزار کردیم. نظر دولت استفاده از قدرت بخش خصوصی است.
مهاجرانی با اشاره به اینکه هیچ دولتی بدون همکاری بخش خصوصی نمی تواند مشکلات را حل کند، گفت: دولت باید برای بخش خصوصی سهولت در انجام فعالیت های خود ایجاد کند. صنعت ساختمان یکی از صنایعی است که بر اساس نیاز انسان به سرپناه شکل گرفت. این نیاز به مرور زمان با نیازهای دیگری از جمله نیاز به زیبایی و نیاز به اختیار انسان همراه شد.
وی تصریح کرد: ساختمان ها می توانند نماد کشورها باشند. همانطور که کشور ما نمادهایی مانند تخت جمشید مانند تمدن ایران دارد. صنعت ساختمان به عنوان یکی از صنایع محرک نقش بسیار مهمی در اقتصاد دارد. زیرا زنجیره بسیار طولانی در اقتصاد ایجاد می کند و از طرفی برای اشتغال زایی نیز مهم است.
کمک 35 هزار میلیارد تومانی دولت به بخش خصوصی
در ادامه این جلسه صمد حسن زاده – رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گفت: اتاق بازرگانی در کنار صنعت ساختمان بوده و خواهد ماند و آمادگی لازم برای صدور نشریات فنی و خدمات مهندسی را داریم. از طریق همکاری فعالان صنعت ساختمان و اتاق بازرگانی ما.
وی ادامه داد: روز گذشته شورای دولت با اختصاص 35 هزار میلیارد تومان منابع به بخش خصوصی در راستای توسعه اقتصادی و حمایت از تولید بیشتر موافقت کرد. این نوع حمایتهای دولت در حمایت از بخش خصوصی بهویژه حوزههای محرکه مانند صنعت ساختمان و پتروشیمی میتواند تأثیر بسزایی در رونق اقتصادی داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی موضوع ممنوعیت و ضمانت نامه بانکی را یکی از مشکلات صدور خدمات فنی و مهندسی دانست و گفت: بانک مرکزی و وزارت اقتصاد قصد دارند طی جلساتی که با بخش خصوصی داشته اند، با حل مشکل ضمانت نامه بانکی زمینه حضور شرکت های ایرانی در سایر کشورها را فراهم کند.
ساخت مسکن ارزان قیمت در سال 2020 در محله البلاد
همانطور که علی آقامحمدی – رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری – در این همایش اظهار داشت: مسکن ارزان قیمت یکی از اصلی ترین راه های حل مشکلات حوزه مسکن است و باید بتوانیم از آن استفاده کنیم. و توانایی بخش خصوصی برای حل آنها.
وی ادامه داد: مسکن ارزان قیمت در سال 1399 در محله با همکاری اتاق تعاون، وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی به منظور حمایت از اقشار دهک پایین جامعه ساخته شد. در اجرای این پروژه سعی کردیم بخش بزرگی از خانواده های کم درآمد جامعه از جمله کارگران ساختمانی، کارگران حمل و نقل و غیره را در خود جای دهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه 15 قطعه زمین را در دولت قبل برای اجرای طرح مسکن ارزان قیمت قرار دادم که پتانسیل ایجاد مسکن در شهر تهران را داشت، گفت: به جایی نرسید فعلاً نمیتوانیم این «زمینها» را رها کنیم و در شهرهای اطراف تهران و سمنان مسکن بسازیم. ضمن اینکه امکان ساخت واحدهای زیادی در منطقه دوازدهم، شهریری و دروازه غار وجود دارد.
آقامحمدی تاکید کرد: چرا دروازه غار را به دروازه علم تبدیل نکنیم در حالی که محوطه دروازه غار، منار و محله ایمازاده یحیی از پاک ترین مناطق در حوزه محیط زیست کشور هستند و در آنجا قرار دارند. امکان ایجاد مراکز گردشگری در این مناطق است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی در حال حاضر باید برنامه ها و مطالبات خود را منطقی کند تا بتوانیم ساخت و ساز مسکن را به آنها تحویل دهیم، افزود: سخنرانان قبلی درباره پیشرفت چین گفتند که من حامی چین نیستم. اما نباید فراموش کرد که شرکت های ساختمانی و بخش خصوصی در ایران هستند که 2 میلیون متر مربع واحد مسکونی ساخته اند.
رئیس تیم کاری اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: ما پیش از این چشم انداز 1430 را طراحی کرده ایم و در طول 25 سال تاریخی که بیشترین هزینه های مربوط به دهه شصت را صرف کرده ایم، پول آفرین و ثروت آفرین هستیم. اکنون در مرحله برداشت هستیم. اگر از این فرصت استفاده نکنیم به جای جامعه ثروتمند جامعه فقیر خواهیم داشت.
آقامحمدی تاکید کرد: در جلسه محور دریا که برگزار کردیم، یک افق اساسی 25 ساله را اجرا کردیم و مقرر شد جامعه و شهر هوشمند طراحی و ارائه شود. اگر به بخش خصوصی اعتماد کنیم می توانیم به رشد 8 درصدی برسیم.
انتهای پیام/
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1403082115765/%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D8%B9%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%87%D8%B6%D8%AA-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A8%D9%86%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA