ایسنا/ لرستان معشوره یکی از سدهای اصلی لرستان است که به عنوان سد مهم توسعه کشاورزی استان شناخته می شود و مردم چشم انتظار افتتاح و بهره برداری از آن هستند.
مطالعات سد بتنی دو طاقی تنگ معروف از سال 1387 آغاز شد و طبق مصوبه سال 1383 سفر هیئت دولت به لرستان از 13 خردادماه با سفر محمود احمدی نژاد به استان کلنگ زنی آغاز شد.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، پیگیری راه اندازی مجدد ساخت این سد حیاتی به یکی از مهمترین برنامه های فرهاد زاویار استاندار لرستان تبدیل شد و با پیگیری های متعدد، خبرهای خوبی مبنی بر آغاز کار رایزنی در سال جاری منتشر شد. رسانه ها اما …
این سد اصلی که از آن به عنوان زیرساخت مهم توسعه کشاورزی لرستان یاد می شود که این روزها بیش از پیش تشنه آب است، همواره یکی از مطالبات اصلی مردم استان بوده و همچنان منتظر آن هستند. افتتاحیه و افتتاحیه برای بهره برداری
تکمیل سد نیاز به 5 تلاش دارد
داریوش حسن نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در خصوص وضعیت اخیر این سد به ایسنا گفت: این سد در حدود 90 کیلومتری شمال غربی شهر خرم آباد قرار دارد و توسط شرکت توسعه منابع آب و انرژی ایران در حال ساخت است.
وی با بیان اینکه زمین پروژه در 4 آبان 1393 به پیمانکار واگذار شد، به اهداف این سد اشاره کرد و ادامه داد: تامین آب صنعت به میزان 6 میلیون مترمکعب با صرفه جویی 17 میلیون مترمکعبی. متر آب شرب، تامین 162 میلیون مترمکعب آب کشاورزی، کنترل سیلاب و زهکشی ایمن 650 متر مکعب در ثانیه و تولید 163 گیگاوات ساعت انرژی از جمله اهداف اجرای سد المعشوره است.
این مسئول با بیان اینکه در مرداد ماه سال جاری مجوز ماده ۲۳ برای سد معشوره اخذ شد، خاطرنشان کرد: شهرهای سیلا، دلفان، چیجانی، رومشگان، سودان و کهدشت با توجه به ارتفاع سد از این سد بهره مند هستند. در آنجا نیازی به پمپاژ آب به این شهرها نیست.
وی ادامه داد: در سال جاری و بر اساس قراردادی که قبلا با ستاد خاتم الانبیاء(ع) منعقد شده بود، کار پیش رفته است اما در بودجه 1404 اعتباری برای این سد پیش بینی می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان تصریح کرد: پس از تخصیص بودجه، مناقصه صادر و با پیمانکار قرارداد منعقد می شود و عملیات اجرایی سد رسما آغاز می شود.
وی بودجه مصوب سال جاری را 150 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای تکمیل کل پروژه 5 هزار میلیارد تومان با احتساب هزینه تملک اراضی نیاز است و در صورت تامین اعتبارات لازم، برداشت آب در سال جاری انجام می شود. سپتامبر. 1405.
حسن نژاد خشکسالی های سال های اخیر را یکی از دلایل تاخیر در اتمام این پروژه عنوان کرد و افزود: در زمان آقای چیچیان تخصیصات منطقه کرخه برای بررسی و بررسی مجدد طرح ها متوقف شد. در آن زمان این پروژه دارای مخزن بزرگی بود، اما با توجه به میزان بارندگی و تغییرات اقلیمی، بررسی شده و امیدواریم به زودی ساخت این پروژه آغاز شود.
نصیحت، نکته حیاتی اقتصاد لرستان
اهمیت اجرا و ساخت سد به حدی است که هادی الهاشمنیه، عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس از این سد به عنوان یک نقطه حیاتی برای اقتصاد لرستان و حتی منطقه یاد کرد.
وی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران گفت: سد معشوره از نظر موقعیت جغرافیایی و تامین آب پایین ترین سد نورآباد است اما شهرهای بلدختر، چیجانی و کوهدشت نیز از این سد بهره مند هستند.
الهاشمیه افزود: با ساخت سد المعشوره بخش زیادی از اراضی دیم استان به ویژه این چهار شهرستان به آب تبدیل شده و موجب رونق اقتصاد کشاورزی و آن می شود. ساخت و ساز بسیار حیاتی است.
وی با بیان اینکه سد معشوره بعد از سد رودبار بزرگترین سد استان لرستان است که در حال اجراست، تصریح کرد: استان لرستان دارای حوزه کشاورزی است و یکی از محورهای توسعه استان این بخش است که باید روی آن تمرکز کرد.
یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه رایزنی ساختمان می تواند عامل اصلی اتفاقات خوب باشد، ادامه داد: در تلاش هستم تا از اعضای کمیسیون کشاورزی و وزیر جهاد کشاورزی برای بازدید از سد معشوره دعوت کنم.
این نماینده تامین آب و نیازهای رواناب در کشاورزی را از ضروریات لرستان دانست و افزود: بر اساس گزارش سازمان برنامه و بودجه، نیاز استان به آب ذخیره بین 4 تا 5 میلیارد مترمکعب است. . متر
سد به یک توصیه مهم تبدیل شده است
علی امامی راد نماینده مردم کوهدشت و رومشگان در شورای اسلامی نیز حضور معشوره را برای الرستان حیاتی می داند و می گوید: مشکل کشور، لرستان و بیشتر از همه شهرستان کوهدشت مشکل تامین آب است.
وی ادامه داد: سد معشوره به وظیفه مهمی تبدیل شده است و با وضعیتی که در خصوص بحث ذخیره آب در لرستان داریم راهی جز ساخت بنای معشوره وجود ندارد.
این نماینده ادامه داد: معتقدم این دوره از مجلس و مدیریت جدید باید بهتر و قویتر از گذشته کار کند و معتقدم سرنوشت و کارنامه سازندگی استاندار و نمایندگانی که با سد المشهوری رابطه دارند و من نیز در خطر هستیم. این سد در زمان مناسب وجود دارد.
نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در شورای اسلامی افزود: بودجه دولت و مجلس اختصاص یافته به این سد با پیگیری های همکاران برای تکمیل آن کافی نیست.
وی تصریح کرد: برای حرکت های بزرگتر و موثرتر با حمایت دولت و مجلس به دنبال راه حل هستیم و انشالله هر چه زودتر مشکل این سد حل شود.
امامی راد گفت: اگرچه بیشتر کره زمین پوشیده از آب است اما مشکل آینده بشریت همین عنصر حیاتی است و از این رو مشکل کشور، استان لرستان و بیش از همه شهرستان کوهدشت تامین آب است.
وی تکمیل پروژه سد معشوره را یکی از مهمترین خواسته های استان عنوان کرد و افزود: با تکمیل این پروژه بخش کشاورزی در چند شهرستان از جمله خرم آباد، دلوان، کوهدشت، چگنی و رومشگان تقویت می شود. .
تکمیل سد معشورا خواسته جدی مردم لرستان است
حجت الاسلام والمسلمین احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در لرستان نیز گفت: سد معشوره یکی از پروژه های اولویت دار و مهم در لرستان است که در بازدید از لرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. رئیس جمهور، شهید آیت الله رئیسی و از جمله مصوبات این سفر بود.
وی با بیان اینکه این سد یکی از پروژه های اولویت دار استان لرستان است، تصریح کرد: تکمیل سد معشوره خواسته جدی مردم لرستان است و تسریع در اجرای آن باید از مهمترین اولویت های مسئولان باشد.
شاهرخی گفت: لرستان یکی از پنج استان پر بارش کشور است که باید در ساخت این سد چشم انداز بلندمدت داشت.
161 میلیارد برای تکمیل مشاوره لحاظ شد
رئیس سازمان اداری و برنامه ریزی لرستان در خصوص لزوم پمپاژ اعتبار برای تسریع در اجرای سد تنگ معشوره گفت: در حال حاضر 161 میلیارد تومان برای سد معشوره در نظر گرفته شده است.
سمانه حسن پور گفت: تا پایان سال 1403 تدارکات خوبی برای سد معشورا در نظر گرفته شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر 161 میلیارد تومان برای سد المشوری در نظر گرفته شده است که با صدور مجوز ماده 23 برای این سد این پول افزایش می یابد.
رئیس اداره کل اداره و برنامه ریزی لرستان گفت: به طور حتم افزایش اعتبارات و تخصیص سد معشوره از نظر تخصیص و اعتبار برای تکمیل آن را پیگیری خواهیم کرد.
حسن پور افزود: سد معشوره به لحاظ موقعیت مناسب برای احیای کشاورزی در استان به ویژه منطقه، رونق و حتی گردشگری را به همراه خواهد داشت.
آب برای لرستان کاملا حیاتی است
وجود و بهره برداری از سد معروف تاثیر مهمی در اقتصاد لرستان دارد که بیشتر جنبه کشاورزی دارد، سعید شاهرخی استاندار جدید لرستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، موضوع آب را بسیار حیاتی می داند. برای استان لرستان وی می گوید: اگر بخواهیم توسعه را در استان تسریع کنیم باید زیرساخت ها را در این حوزه به سرعت توسعه دهیم.
وی در حاشیه بازدید از معشوره در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: همانطور که در روزهای گذشته بارها گفته ام و بر آن تاکید دارم، مسئله آب برای الریستان بسیار حیاتی است و اگر ما می خواهیم توسعه را در منطقه تسریع کنیم. استان، ما باید زیرساخت های این منطقه را به سرعت توسعه دهیم
شاهرخی افزود: از جمله مسائل زیرساختی بحث تامین آب و تکمیل سدهاست که کار از سال ها قبل در مناطق مختلف استانداری آغاز شد و باید آنها را تکمیل کنیم.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: سد معشوره یکی از مهمترین سدهایی است که می تواند چهار شهرستان استان را تحت تاثیر قرار دهد و روند توسعه این شهرستان ها را تسریع کند.
وی ادامه داد: با حضور امامیراد نماینده مردم کوهدشت، رومشگان و هاشمنیه و نماینده خرم آباد و چیجانی در مجلس در محل کارگاه اجرای سد حضور یافتیم و آخرین شرایط میدانی را مشاهده کردیم.
نماینده عالی دولت در لرستان گفت: خوشبختانه با تلاش دولت و پیگیری های نمایندگان پیشنهادات خوبی برای تامین منابع مالی سال 1404 ارائه شد و با توجه به اینکه اکنون در حال انجام هستیم. با تصویب بودجه سال آینده، تمام تلاش ما این است که بتوانیم تعداد زیادی را برای تخصیص این پروژه جمع آوری کنیم.
وی افزود: با توجه به گفته مدیران و مجریان پروژه امیدواریم تا سه سال آینده بتوانیم این سد را آبگیری و استفاده کنیم.
شاهرخی تصریح کرد: نجات شهرستان کوهدشت از طریق اجرای این سد و رفع مشکلات آب شهرهای چیجانی، دلوان و خرم آباد از طریق اجرای این طرح خواهد بود. بنابراین اولویت جدی ما اجرای این سد است و مصمم هستیم تا با حضور نمایندگان استانداری برای تکمیل آن از تمام توان خود استفاده کنیم.
شاهرخی بیان کرد: با توجه به منابعی که در اختیار داریم و نگاه بلندمان به آینده، باید منابع خود را به گونه ای ساماندهی کنیم که کل استانداری را به صورت متوازن پوشش دهیم.
وی افزود: با توجه به کار کارشناسی که انجام شده، حجمی که برای بهره برداری از سد معشوره در نظر گرفتیم، نه تنها شهرستان کوهدشت بلکه شهرهای همجوار را نیز پوشش و متحول می کند.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: قطعا پیگیر نیازها و حقوق مردم خواهیم بود و تلاش ما بر این است که هر چه سریعتر سد معروف را بسازیم.
شاهرخی گفت: این طرح در بلندمدت برای تامین کشاورزی، آب شرب و حتی تولید برق مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش اسنا، امروز که زنگ خطر کم آبی و هدر رفت بی رویه در لرستان به صدا درآمده و کشاورزان این استان با رعایت نکردن الگوی کشاورزی به دنبال کسب درآمد و رفع نیاز خانواده خود هستند، ساخت سد معروف می تواند نقش مهمی را ایفا کند. نقش تعیین کننده برای اقتصاد خانواده ها در لرستان.
انتهای پیام/
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1403081913337/%D9%88%D9%82%D8%AA-%D8%AA%D9%86%DA%AF-%D9%85%D8%B9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87