رئیس شورای اسلامی گفت: امروز; ما شاهد آتش بس در لبنان هستیم. استقبال می کنیم و خدا را شاکریم که مردم عزیز لبنان امشب پس از رهایی از ظلم و بمباران جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در آرامش زندگی کنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، محمدباقر قاليباف، بعدازظهر روز چهارشنبه 16 آذر 1403 هجري قمري در نشستي خبري كه در آستانه سالروز شهادت آيت الله سيد حسن مدرس و روز مجلس برگزار شد. با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی بیان کرد: ایام دهه فاطمیه را تسلیت می گویم: یکی از انتقاداتی که به من وارد شد این بود که در دوره قبل کنفرانس خبری نداشتیم. روز خبرنگار را به خبرنگاران عزیزم در این مدت قول دادم با خدمت در شورای اسلامی، مطمئناً می توانم حداقل سالی دو بار برگزار کنم یا سه ماه یک نشست خبری برگزار کنم.
ما از آتش بس در لبنان استقبال می کنیم
وی با اشاره به آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی گفت: از آن روز خوشحالم. روز چهارشنبه که این نشست برگزار می شود، شاهد آتش بس در لبنان خواهیم بود. ما از این آتش بس استقبال می کنیم و خداوند متعال را به خاطر رهایی مردم عزیز لبنان از ظلم و ستم رژیم صهیونیستی و بمباران های جنایتکارانه آن در شب، سپاسگزارم. جنگیدند و با تمام فشارهای دشمن اعم از بمباران و آتش سنگین، هرگز اجازه ندادند که یک قسمت از سرزمینشان تصرف شود. خداوند متعال را شاکرم.
موضوع مسکن را در کشور رها نکنید
رئیس شورای اسلامی در پاسخ به ایسنا درباره موضوع مسکن و تصویب قانون افزایش تولید مسکن و تنظیم اجاره بها در مجلس یازدهم و انتقاد اخیر رئیس شورای اسلامی در خصوص اجرای این قوانین قوانین و همچنین نکته ای که اخیرا در اخبار مطرح شد مبنی بر احتکار 30 قطعه زمین در اقدام موثر مجلس شورای اسلامی برای کوتاه کردن آرزوی خانه دار شدن. زیرا مطمئنم مشکل مسکن و مسئولیت آن برای معیشت مردم بسیار مهم و ضروری است. از همه دوستان عزیز می خواهم که موضوع مسکن در کشور را رها نکنند. ما هر سال 20 تا 30 درصد افزایش حقوق می دهیم و به اندازه تورم حقوق نداریم. امروزه هزینه مسکن برای یک خانواده حداقل 50 تا 75 درصد درآمد آن است.
وی ادامه داد: باید مشکلات فرهنگی و اجتماعی مانند اسباب کشی و مشکلات محله را نیز به این موضوع اضافه کنیم. اگر خانواده ها مسکن داشته باشند یکی از بزرگترین مشکلات معیشتی و مسائلی مانند رفاه آنها نیز حل می شود. مسئولین ابتدا باید این گونه مسائل و مشکلات را بشناسند و از آن غافل نشوند. یعنی حل این مسائل با خرد جمعی و نظر کارشناسان، مردم و منتقدان. باید از همه ظرفیت ها برای حل و شناخت معضل مسکن استفاده کنیم. اگر انسان هر ماه یک سوم حقوق خود را با احتساب عشر یک تا پنج پس انداز کند، در هفتاد سال دیگر نمی تواند خانه ای کمتر از 100 متر مربع بخرد. مجلس یازدهم به عنوان قانونگذار مسائل اقتصادی از جمله مسکن را در اولویت قرار داد. از جمله این موارد می توان به تولید مسکن و جلوگیری از احتکار مسکن در سازمان های دولتی و غیردولتی مانند بانک ها و شرکت های ساختمانی اشاره کرد.
قالیباف تاکید کرد: در تهران بیش از یک میلیون خانه خالی داریم و انبار کردن آنها جایز نیست. مجلس همچنین تنظیم قیمت مسکن بین موجر و مستاجر را به همراه دو قانون دیگر تصویب کرد. امروز که در جمع شما هستیم، سه قانون تصویب و ابلاغ شده و کار قانونگذاری به پایان رسیده است. این موضوع در برنامه هفتم نیز مورد توجه قرار گرفت. در فصل پنجم برنامه هفتم، مواد 50 تا 55 قانون، نظام عرضه، مسکن روستایی، بافت فرسوده، رونق دائمی تولید مسکن و روش های ساخت مسکن را در بخش های مختلف به طور دقیق پیش بینی کردیم.
وی ادامه داد: معتقدم روش های اجرایی که در مسکن رخ می دهد نادرست است. چه کسی باید مسکن تولید کند؟ دولت نباید مسئول ساخت و ساز مسکن باشد. افراد، شرکت ها و سازمان ها می توانند این کار را انجام دهند. دولت باید زمین برای مسکن فراهم کند. زمین حداقل 50 تا 70 درصد از هزینه یک خانه را تشکیل می دهد. اما یک جایی باید زمین را رایگان به طبقاتی که قدرت خرید ندارند بدهیم. این حق مردم است. 15 درصد جغرافیای ما قابل سکونت است. اکنون کمتر از یک میلیون هکتار از اراضی کشور زیر پوشش مسکن قرار دارد.
قالیباف با اشاره به اینکه «بنیاد ملی مسکن زمینی معادل زمینی که خانه در آن ساخته شده و ساخته نشده است» را در اختیار دارد، گفت: این زمین ها یا در محدوده است یا در برنامه هفتم دولت را موظف به تامین آن کردیم. بیست درصد، یعنی حدود 300 هزار هکتار زمین برای افراد نیازمند، نزدیک به یک درصد از کل جمعیت کشور را در یک درصد از خاک خود یعنی شهر تهران متمرکز کرده ایم. در شهرهای بزرگ دیگر هم همینطور است. قانون افزایش تولید مسکن نیز در صد کیلومتری تهران در حال تدوین است. چرا به شهرهای 200 یا 300 هزار نفری نمی رویم؟
وی تاکید کرد: دولت خود را موظف می داند به کسانی که پول خرید مسکن ندارند زمین بدهد. در همین موضوع بافت فرسوده می توان با در نظر گرفتن تراکم دو ساختمان ساخت. در تهران 150 نفر در هکتار داریم. در توکیو این مقدار نصف است. در نیویورک کمتر است. در برنامه هفتم 60 نفر در هکتار پیش بینی کرده ایم. اگر این کارها را نکنیم، صاحبان زمین دوباره بی خانمان می شوند. 18 سال از مسکن مهر می گذرد. چند میلیون خانه ساخته ایم؟ تاکنون کمتر از 2 میلیون بوده و 120 هزار تای آنها هنوز جایزه نگرفته اند. امام در روايت شماره 100 فرمودند كه وظيفه حكومت فراهم كردن زمين براي مردم و واگذاري كار ساخت و ساز به مردم است.
قالیباف تصریح کرد: در امر معیشتی باید مسکن را در اولویت قرار دهیم. چنین افرادی دیگر حمایت نمی خواهند و فقط زمین می خواهند. دولت باید روشهای خود را اصلاح کند و مجلس نیز موضوع قانونگذاری را پیگیری کند.
عملیات الصادق 3 به موقع انجام می شود
قالیباف در پاسخ به سوالی درباره توافق آتش بس در لبنان گفت: ما از توافق آتش بس حمایت می کنیم و امیدواریم این صلح در غزه نیز محقق شود.
وی افزود: اینکه می گویند نتانیاهو جنایتکاری است که روی ایران تمرکز دارد اغراق آمیز است. وقتی جنگ شروع شد و نصرالله شهید شد و جنایت کرد، همه احساس کردند که حزب الله ضعیف شده است.
قالیباف یادآور می شود: در سفرم به بیروت در میان دود، آتش و فشار بر مردم سوگوار و عزادار، دیدم که مردم در نقاط مختلف در حال دعوا هستند و خانه و منازل خود را در زیر آتش از دست داده اند. صبر و شجاعت و درایت و خلاقیت را در آنها دیدم و حزب الله را زنده دیدم. من همچنین در اجلاس اتحادیه بین المجالس در ژنو گفتم که حزب الله هنوز بیش از هر زمان دیگری زنده است.
رئیس مجلس نمایندگان خاطرنشان کرد: نتانیاهو کثیف میداند که 7 لشگر را به جنوب لبنان آورده است تا آن مکان را تصرف کند، اما هرگز موفق نشد که این قدرت اسلام است طالویو را می زدند که این قدرت اسلام است.
وی تاکید کرد: قطعی است که سومین عملیات True Promise را داریم و این تصمیم ماست و زمان بندی آن نیز عملیاتی است که به موقع اجرا می شود.
ما انتظار افزایش حقوق بین 20 تا 30 درصد را داشتیم
رئیس مجلس در پاسخ به سوالی درباره اقدامات مجمع نمایندگان در حوزه معیشتی و رفاهی گفت: از جمله مواردی که در برنامه هفتم توسعه به آن اشاره شده بحث معیشت و رفاه مردم است. بودن، علاوه بر موضوع توسعه اقتصادی. رشد
وی با بیان اینکه در حال حاضر مجموع درآمدها و مصارف لایحه بودجه که بخش زیادی از بودجه را تعیین می کند به مجلس نمایندگان ارائه شده است، اظهار داشت: تا این مرحله از بررسی لایحه بودجه بررسی می شود. برای سال آینده که در کمیته ادغام است، با توجه به افزایش حقوق، تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم که به اندازه تورم، حقوق و خدمات ارائه شده به مردم را پوشش دهیم. ما بر این باور بودیم که بودجه ای که از سوی دولت به مجلس نمایندگان می رسد شامل مقداری افزایش هزینه های جاری است. من در دادگاه به این مشکلات اشاره کردم و قول دادم که با هم آنها را برطرف کنیم. همچنین در دیداری که با رئیس جمهور، اعضای مجلس نمایندگان و ارگان های دولتی داشتیم، آنها نیز به این موضوع اعتقاد داشتند و تاکید کردند که به جای افزایش هزینه های جاری ادارات دولتی، حقوق کارگران، کارمندان. ، و بازنشستگان باید افزایش یابد. اولویت این نیز یک روند بین دولت و مجلس بود.
رئیس شورای قانونگذاری با بیان اینکه بر اساس بررسیهایی که در کمیسیون تلفیق انجام دادیم، پیشبینی میکردیم حقوق عزیزان بین 20 تا 30 درصد افزایش یابد، گفت: علاوه بر این، هزینهای را نیز در نظر گرفتیم. 8 درصد در قانون خانواده و جوانان در بودجه، به طوری که اگر حقوق فردی حداقل 20 یا 30 درصد افزایش یابد، اگر شامل قانون خانواده و جمعیت جوانان شود، 8 درصد نیز به آن اضافه می شود. به نوعی با وجود اینکه از تورم 33 درصدی صحبت می کنیم، سعی کرده ایم با این دو سیاست حقوقی تورم را برای کسانی که حقوق کمتری دارند جبران کنیم.
قالیباف گفت: پیش بینی می شود بازنشستگان برای سال آینده حداقل 13 میلیون تومان و 11.7 میلیون تومان حقوق دریافت کنند. درآمد تا سقف 288 میلیون تومان در سال نیز از پرداخت مالیات معاف است و در صورتی که بیش از 24 میلیون تومان در ماه از طریق اضافه کار و حق تعیین تکلیف درآمد داشته باشند، حداکثر 10 درصد مالیات تعلق می گیرد. در واقع سعی کردیم این نوع سیاست ها را پوشش دهیم. علاوه بر 11 میلیارد یورو، ارز ترجیحی برای کالاهای ضروری مانند دارو و مواد مصرفی پزشکی و شیرخشک ویژه لازم را نیز ارائه کردیم.
شورا محل نظرات و نظرات مختلف است و تضاد آراء و عقاید وجود دارد
وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه مدیریت «ابر انقلابیون» در مجلس گفت: من چنین نظری را قبول ندارم زیرا مجلس در درجه اول محل اختلاف نظر است و نظرات متضادی وجود دارد. دیدگاه ها و نظرات. اگر همه ما همین را می گفتیم، از آنجا ناراحت می شدیم.
قالیباف افزود: نگرانی در این زمینه وجود ندارد و این موضوع در جلسه علنی امروز مجلس دیده شد. من نه تنها احساس نمیکنم مشکلی در این زمینه وجود دارد، بلکه پویایی سیاسی مجلس را اینگونه میدانم و عقلانیت انقلابی این مجلس از مجلس قبل بالاتر است.
رئیس مجلس نمایندگان تاکید کرد: هماهنگی بین قوا از وظایف رهبری انقلاب است و گاهی این جلسات برای سران قوا در حضور رهبری برگزار می شود و گاهی اگر نیاز به اجازه آنها وجود دارد، آنها را همراهی می کنند و بسیاری از مشکلات باقی مانده در زمین در آنجا حل می شود و همه ما بر اجرای قانون تاکید داریم. اگر در جلسه رهبران ما باید تصمیمی برای توقف قانونی اتخاذ شود، تمام این تصمیمات برای مدت یک سال خواهد بود.
تعامل و همکاری به معنای کار خلاف قانون نیست
رئیس مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر موافقت مجلس و دولت و مخالفت مجلس با طرح یک فوریتی اصلاح قانون انتصاب افراد در مناصب حساس، گفت: اگر وزیر بخواهد با مخالفت با این قانون به مشکل بخورد. ضرورت فوری پیش نویس قانون، بهتر است در مورد توافق صحبت نکنیم.
وی با بیان اینکه «برنامه هفتم میثاق ملی است و تعامل و توافق مجلس نمایندگان و دولت حول این موضوع می چرخد»، گفت: قبول کنیم که در کشور سلایق سیاسی متفاوتی داریم. که انتقادی است و دیگری انتقادی. حامی دولت است و این دو جریان در کشور فعال هستند.
قالیباف اضافه کرد: در این میان برنامه هفتم، قانونی است که مبنای کار است و همه باید آن را بپذیریم، همکاری و تعامل داشته باشیم تا بتوانیم آن را اجرا کنیم.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: وقتی از تعامل و همکاری صحبت می کنیم این به معنای کار خلاف قانون نیست. من هم به یک فوریت لایحه شهروندی رای ندادم و الان طبق روال گذشته این لایحه در کمیسیون در حال بررسی است اما آیا باید این اقدام غیرقانونی را تحسین کرد؟ اما پیک عزیزمان آقای ظریف که در آنجا حضور دارد آشکارا خلاف قانون جاری است.
وی افزود: در جایی به آقای ظریف درباره آقای ظریف گفتم اجازه بدهید این لایحه به مجلس برسد و تکلیف تعیین شده است و اگر قانون اصلاح شود در اختیار آقای ظریف است. من هم بلافاصله رای ندادم، آیا سازش وجود دارد؟ در زمینه انرژی، مسکن و مسائل اقتصادی، کار باید منسجم تر انجام شود. در زمینه نظارت نیز نظارت داشت.
وی با بیان اینکه «نظارت مجلس نمایندگان به صورت سیستمی و جمعی و با نظارت سازمان بازرسی متفاوت است»، افزود: اگر سازمان بازرسی متوجه تخلف از قانون شود، جلوی آن را خواهد گرفت. ما درگیر نظارت نیستیم.
قالیباف گفت: بحث دلار هم مشخص است. ما کسری ارز داریم و از طرف دیگر هزینه داریم. طبیعتاً در مورد حق مأموریت باید به این موضوع توجه شود و این البته سیاسی و سلیقه ای است و اگر حق مأموریت را به دلار بدهند خلاف قانون نیست و اگر به ریال تبدیل شود خلاف قانون نیست و می توان برای تبدیل ریال به دلار توافق کرد.
ادامه دارد…
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1403090705111/%D9%82%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%81-%D8%A7%D8%B2-%D8%A2%D8%AA%D8%B4-%D8%A8%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%82%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85-%D9%85%D9%88%D8%B6%D9%88%D8%B9-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1