لطیفی افزود: تا پایان سال گذشته تعداد کارکنانی که اطلاعات آنها در سامانه پاکنا ثبت شده است، ۲ میلیون و ۱۶۴ هزار و ۵۶۶ نفر بوده که از این تعداد یک میلیون و ۴۲۲ هزار و ۷۸۰ نفر کارمند رسمی، ۳۰۲ هزار و ۲۴۲ نفر کارمند پیمانی و ۲۲۱ هزار و ۲۱۷ نفر قرارداد معین هستند که براساس قانون خدمات کشوری یا قانون استخدام کشوری در دستگاه ها به کارگیری شده اند.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با اشاره به اینکه برخی از خوداظهاری ها با خطاهایی مواجه هستند که امکان بهره برداری از آنها وجود ندارد، افزود: از ۲۰ سال قبل دولت و حکمرانی الکترونیک در دستور کار قرار گرفته است. یکی از ماموریت های ما در دولت سیزدهم حکمرانی الکترونیک است، متاسفانه با تعدد نهادهای تصمیم گیر در اجرای حکمرانی الکترونیک مواجهیم که تشخیص دستگاه های ذیربط را مبهم می کند.
لطیفی با تاکید بر اینکه با یکپارچه سازی سامانه ها می توانیم اتفاقاتی که در دستگاه ها رخ می دهد را ردگیری کنیم، عنوان کرد: با چالش هایی مواجهیم که یکی از آنها استثنائات است و باید مجلس در این حوزه به ما کمک کند. دستگاه هایی که بودجه و کد استخدامی نمی گیرند، اطلاعات خود را ثبت نمی کنند.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور تصریح کرد: نیازمند ساماندهی سامانه ها هستیم، در حال حاضر با تعدد سامانه ها مواجه شده ایم در حالی که دنیا در حال حرکت به سمت پنجره واحد خدمت است و مجلس نیز در قانون بودجه در این خصوص اعتبارات لازم را اختصاص داده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی مجله خبری کار و تعاون،میثم لطیفی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۴ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در خصوص آخرین وضعیت ثبت اطلاعات کارکنان دستگاهها در سامانههای «پاکنا» و «ثبت حقوق و مزایا»، گفت: داده ها حلقه مفقوده حکمرانی در شرایط کنونی کشور است، ما اطلاعات کافی برای اداره کشور در این بخش را نداریم و این موضوع منجر شده تا تصمیم گیری های ما از دقت و کیفیت لازم برخوردار نباشند، نیازمند داده های دقیق و ثبتی هستیم.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: در حال یکپارچه سازی اطلاعات کشور هستیم که امیدواریم بتوانیم آن را یکپارچه و براساس آن تصمیم بگیریم. مسئله استثنائات از قانون یکی از مسائل مطرح شده بود، دستگاه های اجرایی براساس قانون تعریف شده اند، اما پس از مروز زمان برخی دستگاه ها خود را استثناء کردند و دایره استثنائات ایجاد شده است.
وی با تاکید بر اینکه کمک دولت به دولت و دولت به کارکنان یکی از انواع خدمات است، عنوان کرد: پایگاه اطلاعات کارکنان اداری تکلیف برنامه ششم توسعه بود تا نظامات حقوق و دستمزد یکپارچه شود و اطلاعات در دسترس قرار گیرد، اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداده بود، اما طی ۹ ماه گذشته با استفاده از دانش متخصصان و همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات، سعی کرده ایم سامانه ها را یکپارچه کنیم.
لطیفی افزود: در دولت فعلی نشست های متعددی در حوزه دولت الکترونیک در حال انجام است، امروز شورای اجرایی سازی فناوری اطلاعات را داریم و در این جلسات، مباحث مطرح می شود تا داده های موجود را یکپارچه سازی کنیم. از ابتدای دولت سیزدهم سعی کرده ایم سامانه هایی که در سازمان امور اداری و استخدامی وجود دارند را یکپارچه سازی نماییم.
وی با اشاره به اینکه تنوعی که در انواع جذب وجود دارد به دلیل محدودیت های قانونی است، افزود: یکپارچه سازی نظام اطلاعاتی را آغاز کرده ایم، پیش از این سامانه حقوق و دستمزد ایجاد شده بود، از سال ۹۹ نیز مقرر شده بود پاکنا ایجاد شود که در آن اطلاعات شناسنامه ای کارکنان ثبت می شود و دو سامانه از یکدیگر جدا بودند که آنها را یکپارچه کردیم.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه فرهنگ میل به محرمانه سازی اطلاعات باعث شده که داده ها را به صورت جامع و یکپارچه در دسترس نداشته باشیم، عنوان کرد: گاهی اوقات دستگاه ها حس مالکیت به اطلاعات دارند، در حالی که باید این داده ها در خدمت تصمیم گیری ملی قرار بگیرند. در برخی موارد تعداد زیادی از سامانه ها در دستگاه ها ایجاد شده که به دلیل وجود بی اعتمادی، تبادل اطلاعات بین آنها شکل نمی گیرد!
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: براساس دستور رئیس جمهور هر کسی که نان خور دولت است، باید اطلاعات وی ثبت شود در زمینه ساماندهی نیروی انسانی نیازمند ثبت اطلاعات هستیم.