در برنامه هفتم توسعه کارگران خانگی، مشاغل خانگی و کارگاه های کوچک مورد توجه ویژه قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، امروزه مشاغل خانگی در کشورهای پیشرفته به قدری رونق پیدا کرده اند که تا 23 درصد از کل مشاغل این کشورها را مشاغل خانگی تشکیل می دهند. از دیدگاه کارشناسان ایجاد فرصت های شغلی، افزایش درآمد غیرنفتی، تشویق صنایع دستی، کاهش نابرابری های اجتماعی و حفظ مشاغل از مزیت ها و دستاوردهای راه اندازی مشاغل خانگی است.
در حال حاضر علاقه به کار خانگی یکی از زیرمجموعه های حوزه تولید و کارآفرینی است چرا که بیشتر افراد فعال را بانوان تشکیل می دهند.
مشاغل خانگی تنوع زیادی در ایجاد اشتغال و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات دارند و همین مشکل باعث شده تا روز به روز بر تعداد علاقمندان و متقاضیان این سبک کار افزوده شود.
در این رابطه، بهزاد سام دلیری – مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران وی از توجه و توجه ویژه برنامه هفتم توسعه به اشتغال زایی و مشاغل خانگی خبر داد.
به گفته وی، در ماده 6 برنامه هفتم توسعه بر توسعه فرصت های شغلی به ویژه اشتغال ناشی از ایجاد بنگاه های کوچک و خانگی و کارگاه های کوچک و خرد با اولویت ایجاد اقشار محروم تاکید شده است. و مناطق کوچک مناطق روستایی.
سام دلری تاکید کرد: با پیشروی در اجرای برنامه هفتم توسعه برای ایجاد یا توسعه بنگاه های کوچک و خانگی و کارگاه های کوچک می توانیم به عملکرد مثبت در حوزه اشتغال دست پیدا کنیم.
از دیدگاه کارشناسان مشاغل خانگی باعث کاهش هزینه های تولید و مدیریت مصرف انرژی می شود و ضمن درآمدزایی برای خانواده، ورود زنان به بازار کار را تسهیل می کند.
در حال حاضر مشاغل خانگی به عنوان یک الگوی موفق در تمامی کشورهای دنیا در حال اجرا هستند و روز به روز بر تعداد علاقه مندان به این روش پیشگام افزوده می شود.
طبق آمار در 150 کشور دنیا قوانینی در خصوص مشاغل خانگی وجود دارد و آمریکا، کانادا، استرالیا، چین و هند جزو کشورهای پیشرو در زمینه مشاغل خانگی محسوب می شوند.
هادی ابویی – فعال کارگری وی در گفت وگو با ایسنا در تشریح مزیت های مشاغل خانگی اظهار کرد: یکی از مزیت های مشاغل خانگی این است که نیازی به دفتر و دفتر ندارد و افراد می توانند با پول کمی برای خود کسب و کار راه اندازی کنند و علاوه بر آن ایجاد فرصت های شغلی و ایجاد درآمد در خانه و گذراندن وقت بیشتر با دیگران.
وی کاهش هزینه ایاب و ذهاب و اجاره کارگاه را از دیگر مزایای مشاغل خانگی برشمرد و گفت: متقاضیان مشاغل خانگی بر اساس توانایی و مهارت خود می توانند هر نوع فعالیت خانگی را در منزل انجام دهند.
شیرینی سازی، صنایع دستی، قالی بافی، گل سازی، تولید گیاهان دارویی و بسته بندی محصولات غذایی از جمله رشته هایی است که توسط شرکت آبوی به علاقه مندان و متقاضی مشاغل خانگی پیشنهاد می شود.
در حال حاضر سقف وام کارزاد حسنه برای صاحبان مشاغل خانگی مستقل تا سقف 150 میلیون تومان است و از صاحبان مشاغل خانگی (کارفرمایان) برای جذب و بکارگیری 40 نفر تا سقف 4 میلیارد تومان با کارمزد 4 درصد حمایت می کند.
به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه در کشورهای پیشرفته مشاغل خانگی سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی دارند و از ارزش افزوده بالایی برخوردار هستند، می توان زمینه فعالیت و تسهیل صدور مجوز مشاغل خانگی را برای متقاضیان کار در منزل فراهم کرد. گامی مثبت و موثر در نیل به این هدف و رونق مشاغل خانگی در کشور.
انتهای پیام/
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1403091208573/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D8%BA%D9%84-%D8%AE%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C