رییس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران در ادامه با اشاره به لایحه برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: در ویرایش اول لایحه، بخش تعاون مورد غفلت قرار گرفته بود که با همکاری فراکسیون تعاون مجلس اصلاحاتی در متن آن انجام گرفت که امیدواریم تا مرحله تبدیل شدن لایحه به قانون به مسأله تعاون به طور جدی پرداخته شود.
سعیده مخلصی – دبیر نخستین کنگره ملی بانوان ایرانی نیز در ادامه از تدوین سند زیست بوم زنان تعاونگر در پایان کنگره خبر داد و گفت: همکاری و همراهی اقشار مختلف بانوان، شرطی مهم و حیاتی در تحقق اهداف سند ملی تعاون و زیست اجتماعی اقتصادی زنان به شمار میرود.
به گفته دبیر کنگره ملی بانوان ایرانی، این کنگره با حضور معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و امور بانوان و خانواده وزارت کشور، گروه های غیر دولتی اعم از اتحادیه ها و تعاونی ها، انجمن های صنفی تعاونی و کلیه نهادهای فعال در حوزه زنان و جوانان برگزار خواهد شد.
وی در تشریح فرایند اجرایی کنگره گفت: کنگره از چهار بخش مختلف اعم از سخنرانی، پنل های تخصصی و پرسش و پاسخ، میز خدمت و نمایشگاه جانبی تشکیل شده و صرفنظر از تدوین سند ملی زیست بوم پایدار زنان تعاونگر، اهدافی همچون توسعه شبکه سازی، تقویت سرمایه اجتماعی تعاونی ها، گسترش فرهنگ تعاون و نهادینه شدن فرهنگ مشارکت اجتماعی از طریق تعاونی ها و تدوین ساز و کارهای پایداری مشاغل بخش تعاون را دنبال می کند.
رییس کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران با تشریح جزییات برگزاری نخستین کنگره ملی بانوان ایرانی گفت: ۱۰ درصد تعاونی های فعال کشور و معادل ۹۸۰۰ تعاونی را تعاونی های زنان به خود اختصاص داده اند.
وی با بیان اینکه زنان به لحاظ کمی و کیفی ظرفیت مهمی از جمعیت کشور را تشکیل داده و در عرصه اقتصادی و فعالیت های اجتماعی و تربیت و پرورش نسل آینده ساز نقش ویژه ای ایفا می کنند، افزود: از این رو به منظور ارتقاء و متناسب سازی شرایط ورود به عرصه اجتماعی، افزایش نرخ مشارکت اقتصادی و حفظ جایگاه قدرت بانوان ایرانی و مسلمان شایسته است که در صدر تمام برنامه ریزی های مربوط به این قشر نگاه جامع توأم با حفظ کرامت و اصالت جنسیت و هویت فردی و خانوادگی و اجتماعی صورت گیرد.
انتهای پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1402033120807/%DB%B1%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF
استاد رضایی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا، درباره آمار تعاونی های زنان در کشور گفت: بر اساس آخرین پایش صورت گرفته ۹۸ هزار تعاونی فعال در سطح کشور وجود دارد که ۱۰ درصد آنها معادل ۹۸۰۰ تعاونی به زنان اختصاص دارد. به گفته وی در حال حاضر ۳۵۰۰ تعاونی نیز در صف انتظار تشکیل قرار دارند.
به گزارش ایسنا، خاطره استاد رضایی در نشست تشریح برگزاری نخستین کنگره ملی بانوان ایرانی اظهار کرد: این کنگره با محوریت تعاون و مسئولیت اجتماعی در راستای اجرای سند توسعه بخش تعاون و با هدف افزایش و اعتلای سهم مشارکت اقتصادی بانوان در پویایی اقتصادی، توسعه پایدار و شبکه سازی ۲۵ مرداد ماه در تهران برگزار می شود.
وی تصریح کرد: بخش تعاون به عنوان یکی از ارکان نظام اقتصادی کشور و بر پایه رفع محرومیت، فقرزدایی، بهبود شرایط کار و گسترش عدالت اجتماعی استوار شده و باید از ظرفیتهای این بخش با توجه به تابآوری آنها در شرایط تحریم بیش از پیش استفاده شود.
رییس نخستین کنگره ملی بانوان ایرانی افزود: کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران با توجه به برنامه ریزی و تلاش برای ایجاد ساختار و تربیت مدیران و نیروی توانمند و کارآمد از جامعه بانوان کشور در قالب شبکه تعاون و تجارت در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی در سال ۱۴۰۱ تمامی تلاش خود را برای ایجاد کارگروه مشورتی با بدنه دولت جهت تسهیل و تجمیع بازوهای پشتیبان از بخش قانون گذاران و مجریان و ناظرین بخش دولت با بخش اقتصاد مردمی تعاونی به کار گرفته و از تمامی دستگاه های دولتی و سازمانهای وابسته که سهم معینی از حضور بانوان و جوانان را در عرصه اقتصادی و اجتماعی به خود اختصاص داده اند دعوت کرده و مشارکت ملی در این کنگره را خواستار شده است.
استاد رضایی همچنین با اشاره به موضوع واگذاری های دولتی به بخش های غیر دولتی اظهار کرد: قانون اساسی اقتصاد کشور را به سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم کرده است ولی متاسفانه هر گاه از بحث واگذاری یا قانونگذاری صحبت میشود تعاونیها بخش خصوصی قلمداد می شوند در حالی که بخش تعاون بر اساس کارکردها و شاخصه های ممتاز خود و به عنوان رکنی از اقتصاد، تعاونی شده است.
وی درعین حال از برگزاری کنگره مد و لباس بخش تعاون تا پایان سال خبر داد و گفت: بعد از برگزاری کنگره ملی بانوان ایرانی، برنامه ریزی های لازم در این خصوص انجام و کمیته های مربوط تشکیل خواهد شد.