وی آمار عملکرد طرح مهارت آموزی سربازان وظیفه شرکت کننده در واحد پذیرنده پادگان در به تفکیک واحدهای نظامی آجا ۱۶۳۲۹ نفر، سپاه ۱۴۴۴۲ نفر، ناجا ۸۲۲۱ نفر و وداجا ۴۹۶ نفر در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد.
به گزارش روز یکشنبه مجله خبری کار و تعاون از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، «غلامحسین حسینی نیا» افزود: از تعداد ۶۱۲۱۰ متقاضی کسب مهارت در این حوزه ۹ درصد را زنان و ۹۱ درصد را مردان تشکیل می دهند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، بیان داشت: آمار عملکرد طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی در خوشه های آموزشی صنعت ۵۱ درصد، خوشه خدمات ۳۴ درصد، کشاورزی ۸ درصد و فرهنگ و هنر ۷ در سال ۱۴۰۰ بوده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۶ لغایت ۱۴۰۰ بالغ بر ۲۵۰هزار نفر از خدمات آموزشی در چارچوب طرح مذکور برخوردار شده اند و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به لحاظ مأموریت، ساختار و اهداف دارای بیشترین تطابق با مفاد طرح مذکور می باشد و مسئولیت اصلی اجرای این طرح نیز در سالهای اخیر به عهده این سازمان می باشد.
وی صدور کارت شناسایی برای مربی و مهارت آموز، برگزاری دوره توجیهی برای مهارت آموزان قبل از شروع آموزش و تبیین اهمیت اجرای دوره، استفاده از مربی (استادکار) به عنوان آزمونگر، برگزاری دوره آموزشی روش و فنون تدریس برای مربی، طراحی و بکارگیری سامانه رایانه ای مناسب برای شناسایی، ثبت نام، بررسی، معرفی و سایر مراحل اجرایی طرح به منظور تسهیل امور متقاضیان و دستگاه های دست اندرکار دستورالعمل و حسن نظارت بر فرایند اجرای طرح مطابق با درخواست مرکز مهارت آموزی و … را از سایر تکالیف سازمان برشمرد.
حسینی نیا، در پایان، تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای طرح، توجیه کافی بازرسان تأمین اجتماعی، طراحی و اجرای یک مکانیزم واحد به منظور فراخوان و جذب بنگاه های اقتصادی و اتحادیه ها، اعمال ساز وکارها و مشوقهای قانونی لازم به منظور مشارکت بیشتر بنگاه های اقتصادی در اجرای طرح، لحاظ کردن مشوق های لازم برای کارآموزان جهت مشارکت در طرح و … را از ضروریات موفقیت این طرح برشمرد.
وی بررسی اعتبار و صلاحیت های آموزشی بنگاه های متقاضی، ارائه پیشنهاد و تهیه استانداردهای آموزشی منطبق با فرصت های آموزشی مورد درخواست بنگاه ها، صدور مجوز آموزش مهارت آموزی را از تکالیف اجرایی سازمان آموزش فنی و حرفه ای در فرایند صدور مجوز آموزش مهارت آموزی در این طرح بیان داشت.
وی آشنایی با محیط کسب وکار، کسب تجربه و آماده سازی و ایجاد خودباوری در مهارت آموز برای ورود به عرصه اشتغال و کارآفرینی؛ حفظ و پایداری مشاغل سنتی و بومی؛ کمک به بنگاههای فعال به منظور شناسایی و جذب نیروی کار مستعد و توانمند؛ کاهش هزینه های جذب و بکارگیری نیروهای فاقد مهارت؛ استفاده از ظرفیت و توان آموزش عملی بنگاههای اقتصادی و … را از اهداف اصلی این طرح عنوان کرد.
حسینی نیا خاطرنشان کرد: تمرکز بر شرایط متصدیان فرصت های آموزشی، صدور تأییدیه حضور در دوره مهارت آموزی برای مهارت آموزان، اخذ آزمون پایان دوره و صدور گواهینامه مطابق استاندارد آموزشی از تکالیف مرتبط با فرایند پایان دوره مهارت آموزی است.