طبق برنامه هفتم توسعه حداقل 50 درصد آموزش ها باید مهارت محور باشد و بیشتر مشاغل باید مهارت محور باشند.
به گزارش ایسنا، به گفته کارشناسان، آموزش های مهارتی موثرترین راه برای ایجاد فرصت های شغلی است و سرمایه گذاری در آموزش های مهارتی ضمن تربیت افراد متخصص و ماهر، نیاز واحدهای اقتصادی را به نیروی کار ماهر برطرف می کند.
در حال حاضر در بسیاری از کشورها جویندگان کار قبل از تحصیل در دانشگاه ها دوره های مهارتی، فنی و حرفه ای را می گذرانند، زیرا آموزش های مهارتی زمینه ورود آنها به بازار کار را فراهم می کند.
نگاهی به نظام طبقه بندی مشاغل در کشورهای پیشرفته نشان می دهد که در فهرست مهارت های مورد نیاز برای بسیاری از مشاغل تخصصی، مهارت های عمومی و تخصصی بیش از مدرک تحصیلی مورد نیاز است.
بر اساس پایش های انجام شده 50 درصد افرادی که دوره های مهارت آموزی می گذرانند سریعتر وارد بازار کار می شوند.
در کشور ما نیز سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی ارائه آموزش های مهارتی غیر رسمی، نقش موثری در تربیت نیروی انسانی ماهر مورد نیاز بنگاه های اقتصادی و جذب افراد ماهر به بازار کار ایفا می کند.
در همین راستا غلامحسین محمدی – معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای معتقد است اکوسیستم مهارت آموزی به سمت شناسایی دوره های دوگانه برای آموزش عملی و نظری در کنار کارگاه حرکت می کند و آموزشگاه های فنی و حرفه ای می توانند شرکای راهبردی سازمان برای تکنسین ها و متخصصان در آموزش کارکنان ماهر موثر است.
وی از تدوین بیش از 11 هزار و 700 استاندارد مهارتی در قالب شغل، شایستگی، گواهینامه حرفه و مهارت ایران در سازمان فنی و حرفه ای خبر داد در 657 مرکز آموزش فنی و حرفه ای جانشین دولت شد و بیش از 22000 آموزشکده فنی حرفه ای رایگان در زمینه دسترسی به آموزش های مهارتی فعال است و بر اساس نظارت، 50 درصد از کسانی که آموزش های مهارتی می گیرند وارد بازار کار می شوند.
به گفته معاون وزیر کار، با توجه به شرایط تحریم و موانع سرمایه گذاری، افزایش بهره وری نیروی کار از طریق مهارت آموزی و آموزش نیروی کار تخصصی راه حل ایده آل برای عبور از این شرایط است.
آل محمدی با بیان اینکه مشکل امروز کشور بیکاری نیست، تاکید کرد: مشکل اصلی کمبود نیروی کار ماهر و عدم ارتباط و هماهنگی بین نیروی کار و مشاغل موجود است و بیشتر کسانی که تحت تاثیر تورم و شوک ناشی از آن هستند. نوسانات اقتصادی و فقر به دلیل ناتوانی در پشت سر گذاشتن چنین شرایط و شوک هایی، فاقد توانایی و مهارت لازم هستند.
به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، همزمان با بالا رفتن سطح مهارت، تولید نیز رونق می گیرد و کسب و کارها توسعه می یابد تا مردم با ارتقای مهارتی از شر شرایطی مانند فقر و بیکاری رهایی یابند.
اگرچه سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان مرکز توسعه انسانی در گذشته و در اسناد مهم کشوری جایگاه چندانی نداشت، اما خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه ارتقای سطح مهارت به عنوان یک موضوع اساسی مورد توجه قرار گرفت. به طوری که در سال گذشته تلاش های زیادی انجام شد و با حمایت دولت و مجلس به ویژه شورای فعال سازی سامانه، لایحه پیشنهادی قانون حوزه مهارتی در کشور درج خواهد شد. پیوست برنامه هفتم
بر اساس برنامه هفتم توسعه، حداقل 50 درصد آموزش ها مهارت محور و بیشتر مشاغل مبتنی بر مهارت است که اهمیت ارائه آموزش های مهارتی برای تربیت نیروهای ماهر را نشان می دهد.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر بیشترین مشکل اشتغال کشور به دلیل کمبود مهارت است و افرادی که از آموزش های مهارتی بهره مند می شوند، با سرعت بیشتری جذب بازار کار می شوند. بنابراین هر چه آموزش های مهارتی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان به روزتر باشد، در آینده شغلی آنها موثرتر خواهد بود.
انتهای پیام/
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1403082317243/%DB%B5%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%87%D8%A7-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%85%D8%AD%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF-%D8%A8%D9%88%D8%AF