به گزارش ایسنا، طرح «توانمندسازی محلات کم برخوردار ۲۰۲۰» با هدف بهبود و ساماندهی وضعیت محلات محروم و کمتر برخوردار از چندی قبل در دستور کار قرار گرفت.
طرح ۲۰۲۰ با محوریت «توانمندسازی و تحول اجتماع محور ۲۰۲۰ محله کم برخوردار» در زمینههای اشتغال، مسکن، سلامت، تغذیه، خوراک، پوشاک، تحصیلات و ورزش به جهت تامین نیازهای اولیه، آموزش و امرار معاش افراد در دستور ستاد توانمندسازی محلات قرار گرفته است.
در راستای اجرای طرح توانمندسازی و تحول محلات کم برخوردار ۲۰۲۰، محله کمبرخوردار با جمعیت ۲۰ میلیون نفر در کل کشور شناسایی شده تا با استفاده از ظرفیتهای بومی و محلی متناسب با هر محله در جهت ایجاد اشتغال و تامین مسکن اقشار ضعیف و محروم اقدامات لازم صورت گیرد.
درحال حاضر توجه به مناطق محروم جزو تاکیدات دولت سیزدهم است و در طرح توانمندسازی محلات کم برخوردار ۲۰ میلیون نفر در کشور تحت پوشش قرار دارند.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران بر لزوم تشکیل تعاونیهای مسکن در محلات و مناطق کم برخوردار تاکید کرد و گفت: باید برنامهریزی برای ساکنان مناطق کم برخوردار که با مشکل مسکن و اشتغال دسته و پنجه نرم میکنند، ساخت مسکن کارگری با تمام ظرفیت دنبال شود.
وی بر لزوم رفع معضل بیکاری و تشکیل تعاونی برای ساخت مسکن در مناطق محروم و کم برخوردار تاکید کرد و پیگیری جدیتر کارها در تمام حوزهها را با استفاده از ظرفیت موجود خواستار شد.
در همین راستا حامد ویس کرمی ـ مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران به ساخت مسکن و اشتغالزایی برای محلات کم برخوردار اشاره کرد و گفت:وظیفه ما این است که برای ساکنان مناطق کم برخوردار که با مشکل مسکن و اشتغال دسته و پنجه نرم میکنند ضمن برنامهریزی برای ساخت مسکن کارگری با تمام ظرفیت اقدام کنیم.
به گزارش ایسنا، شناسایی دانشآموزان جامانده از تحصیل و ایجاد مشوق برای ادامه تحصیل آنها، تعریف دوره رایگان کسب و کار، ثبت افراد جویای کار و شناسایی ظرفیتهای شغلی جدید، توسعه بیمه سلامت و پزشک خانواده در حوزه سلامت و توسعه ورزش در محلات کمبرخوردار از مهمترین برنامههای این طرح به شمار میرود.
محلات کم برخوردار و حاشیهنشین یکی از معضلات کلان شهرهای کشور به شمار می روند که جمعیت گستردهای در آنها سکونت دارند و خدمات بهداشتی درمانی، آموزشی، مهارت آموزی، فرهنگی و عمرانی از جمله خدمات قابل ارائه در این محلات است.
تقویت همبستگی محلات و ارتقای تابآوری اجتماعی، حفظ کرامت انسانی مددجویان و توانخواهان ساکن در محلات، جبران خسارتهای وارده ناشی از فقر و آسیبهای اجتماعی،توانمندسازی ساکنان محلات و مناطق کم برخوردار از جمله اهداف اجرای طرح توانمندسازی محلات کم برخوردار است.
انتهای پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1402091812811/%D8%AA%D8%B4%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B7%D9%82-%DA%A9%D9%85-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1