در حال حاضر بخش اعظمی از زنان قالیباف در قالب تعاونیهای فرش دستباف مشغول فعالیت هستند و تولید و بافت فرش در امنیت اجتماعی و شغلی آنها نقش تاثیرگذاری دارد.
طبق آمارها بیش از ۱۷۰۰ تعاونی فرش دستباف در کشور فعالیت میکنند. صنعت فرش از جمله صنایعی است که علاوهبر اشتغالزایی، موجب رونق تولید و صادرات و ارزآوری برای کشور میشود.
معاون وزیر کار با تاکید بر توسعه کسبوکارها و اشتغال پایدار بافندگان حوزه فرش در قالب تعاونیها، پیگیری موضوع توسعه بیمه قالیبافان، پیگیری و همکاری جهت تأسیس و راهاندازی کارگزاری بیمه و ارائه خدمات به قالیبافان توسط اتحادیهها و تعاونیها، اتصال به درگاه سامانه جامع و هوشمند بخش تعاونی و شناسایی و معرفی تعاونیهای دارای پتانسیل صادراتی به منظور مشارکت در نمایشگاهها و هیاتهای تجاری را از دیگر مفاد تفاهم نامه مذکور برشمرد.
اخیرا تفاهم نامه همکاری میان معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز ملی فرش با هدف همکاری و هماهنگی در سیاستگذاری و برنامهریزی فرش دستباف و به منظور بهرهگیری از ظرفیت اتحادیهها و تعاونیها امضا شد که در قالب آن بستر کمک به توسعه کسبوکارها و اشتغال پایدار بافندگان حوزه فرش و ارائه خدمات مشاوره فنی، آموزشی و توانمندسازی تعاونیها فراهم میشود.
بر اساس اعلام معاونت تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی قالیبافان و تعاونیهای فرش دستباف در اولویت استفاده از تسهیلات بانک توسعه تعاون قرار گرفته و از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون در تضمین تسهیلات بانکی تشکلهای تعاونی استفاده خواهد شد.
مهدی مسکنی – معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توضیح جزییات این تفاهم نامه می گوید: این تفاهمنامه براساس مفاد سند توسعه بخش تعاون به منظور تحقق اهداف دولت در تقویت سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور و همچنین به استناد مصوبه شورای عالی اداری با هدف افزایش تولید، ارتقای کیفیت و ساماندهی صنعت فرش دستباف، کاهش تصدیهای دولت در امر تولید، فروش و تجمیع وظایف دستگاههای دولتی موازی مرتبط با صنعت فرش دستباف جهت تسهیل در امور تولید و اشتغال تعاونیها به امضا رسید.
به گزارش ایسنا، امضای تفاهمنامه همکاری میان معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز ملی فرش، زمینه حمایت و تسهیل حضور تعاونیها در مبادلات تجاری، بازارهای جهانی و نمایشگاههای داخلی و بینالملل حوزه فرش، برگزاری دورههای آموزش مدیریتی و تخصصی و ارائه خدمات مشاورهای به تعاونیها را فراهم می کند.
انتهای پیام
منبع خبر: https://www.isna.ir/news/1402060704601/%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D8%B4-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%81-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%88%D9%84%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D8%AA%D8%B3%D9%87%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%AA
به گزارش ایسنا، تعاونیهای فرش دستباف از مهمترین تشکلهای فعال در صنعت فرش کشور به شمار میروند که با هدف حمایت از قالیبافان و بهبود سطح معیشت آنها در راستای تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی و حمایت از قشر محروم و مولد در کشور تشکیل شدهاند.
وی گفت: بر اساس مفاد این تفاهمنامه، تعاونیهای فرش دستباف جهت استفاده از تسهیلات بانک توسعه تعاون در اولویت قرار میگیرند و از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون در تضمین تسهیلات بانکی تشکلهای تعاونی استفاده میشود.