بر اساس این گزارش جلسه شورایعالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی و دبیرخانه شورا با حضور امانی دبیرکل شورایعالی آموزش و پرورش، صالحی دبیر شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری، کریمی بیرانوند معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال و رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت متبوع برگزار شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان سخنان خود بر همافزایی دستگاههای زیرمجموعه شورایعالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی دبیرخانه تکمیل زنجیره اشتغال تا حصول نتیجه که همان اشتغال مولد است، تأکید کرد.
وی با اشاره به یک و نیم برابری جمعیت غیرفعال نسبت به جمعیت فعال اقتصادی، تصریح کرد: در آیندهای نزدیک با افرادی بدون آموزش، بدون شغل و بدون مهارت مواجه میشویم که باید برنامهریزی کلانی جهت سرنوشت شغلی آنها داشته باشیم.
به گزارش روز چهارشنبه مجله خبری کار و تعاون از سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، «غلامحسین حسینی نیا» با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در راستای توسعه مهارتآموزی، بیان داشت: تربیت دانشآموزان و رقم زدن آینده و سرنوشت شغلی آنان، مسئولیت خطیری است که در این شورا به عهده گرفتهایم که میتوانیم با همافزایی و دوری از موازیکاری به این مهم دستیابیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با تأکید بر تقسیمکار در شورا، اظهار داشت: طبق برنامه ششم توسعه باید در فرایند هدایت تحصیلی ۵۰ درصد از دانشآموزان به سمت رشتههای فنی و حرفهای سوق داده شوند که به علت نبود امکانات و تجهیزات لازم در حال حاضر ۳۴ درصد از این هدف محقق شده است.
وی اشتغال و مهارت را نقطه عطف شورایعالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی برشمرد و گفت: وظیفه و هدف مشترک اعضای این شورا آمادهکردن افراد برای ورود به بازار کار است که میتوانیم با انسجام و یک برنامه کلان این رسالت خطیر را به سرانجام برسانیم.
در ادامه جلسه حمیدرضا ثابت نژاد، مسئول شورایعالی مهارت با اشاره به اهمیت شورایعالی نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی در تربیت نیروی توانمند و به دنبال آن جامعه بامهارت، توضیحاتی مبسوطی در خصوص تکالیف قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی ارائه کرد.
حسینی نیا، با اشاره به پیشبینی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی از وضعیت کار در سال ۲۰۳۰، اذعان داشت: وضعیت کار در جهان آینده حاکی از این است که نیمی از کارها و ماهیت شغلها در آینده تغییر میکند و به این واسطه، با حجم وسیعی از مشاغل نو مواجه میشویم که نیازمند کسب مهارت در آن هستیم.