وی ادامه داد: از شروع فرآیند تسهیل گری صدور مجوزها، در حوزه مشاغل خانگی ۱۲۸ هزار و ۵۱۵ فقره مجوز صادر شده است که نسبت به سایر دستگاهها ما پیشتاز و در رتبه اول قرار داریم.
همتیان درباره اقدامات انجام شده هم گفت: به رغم سرعت و کیفیت پایین اینترنت کشور در یکماه اخیر برای رفع این مشکل و ارتقای کیفیت صدور مجوز و خدمت رسانی بهتر به مردم و عدم سردرگمی متقاضیان، اقدام به روزرسانی و توسعه مجدد سامانه مشاغل خانگی کردیم. به دلیل وقفه ایجاد شده در ثبت نامها، پیامهایی به متقاضیان مشاغل خانگی مبنی بر به روز رسانی سامانه برای اطلاع رسانی قرار دادیم. و به دلیل عدم پشتیبانی فنی به موقع از سمت درگاه ملی مجوزها، با وجود آماده بودن سامانه جدید مشاغل خانگی در یک ماهه اخیر موفق به اتصال به درگاه نشدیم.
وی ادامه داد: از هفته اول آبان سامانه جدید مشاغل خانگی به شکل آزمایشی در حال طی کردن فرآیند تست نهایی است و هم اکنون صدور مجوز آنی متقاضیان مستقل، از سایت درگاه ملی مجوزها امکان پذیر است.
همتیان با اشاره به اینکه از ۲۸ بهمن سال گذشته مجوزهای رشته های ثبتمحور (آنی) از درگاه ملی مجوزهای کسب وکار (G۴B) صادر شده اند، گفت: بیشترین حجم مجوز را از تاریخ فوق صادر کردهایم و برای اولین بار در موضوع صدور مجوزهای کسب و کار، مجوز آنی در حوزه مشاغل خانگی صادر شده است.
به گزارش مجله خبری کار و تعاون، یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم تلاش در جهت تسهیل راه اندازی کسب و کار به ویژه از طریق تسریع صدور مجوز بوده است. این موضوع در مورد مشاغل خانگی اهمیت دو چندانی پیدا میکند، زیرا این نوع مشاغل دارای پیچیدگیهای کسب و کارهای کوچک، متوسط یا بزرگ نیستند و فرد شاغل باید بتواند بدون هیچ مشکلی و در کمترین زمان ممکن مجوز کسب و کار خود را دریافت کند.
در این مورد دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اقدام به راهاندازی سامانه مشاغل خانگی جهت صدور مجوز برای فعالین این حوزه کرده است. به رغم عملکرد مثبت، این سامانه در یکماه اخیر دچار مشکلاتی شده و گاهی غیر فعال بوده است.
همتیان گفت: سامانه جدید مشاغل خانگی در اسرع وقت با تکمیل مراحل صدور مجوز پشتیبان نیز به طور کامل فعال خواهد شد. بنابراین انتظار میرود کنار تلاش همکاران ما برای رفع مشکلات صدور مجوز و تسهیل آن برای مردم، تمهیدات فنی و زیرساختی لازم نیز از سمت درگاه ملی مجوزها جهت پشتیبانی بهتر از درگاه های تخصصی دستگاهها صورت پذیرد.
رئیس دبیرخانه مشاغل خانگی به مشکلات اخیر اشاره کرد و افزود: متاسفانه در چندماهه اخیر به دلیل نوع ساختار فنی درگاه ملی مجوزهای کسب و کار و فقدان قسمت ویرایش اطلاعات برای متقاضیان، تعدادی از مجوزهای مشاغل خانگی در مرحله تکمیل مدارک، ناقص میماند و اطلاعات آنها از سمت درگاه تخصصی ثبت نمیشد. بنابراین به دلیل مشکلاتی که در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار وجود داشت برخی از متقاضیان نتوانستند مجوز خود را دریافت کنند.
در این خصوص «آزیتا همتیان»، رییس دبیرخانه مشاغل خانگی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی مجله خبری کار و تعاون درباره سامانه مورد نظر و وضعیت صدور مجوزهای مشاغل خانگی توضیحاتی ارایه کرد که مشروح آن را میخوانید.